Nieuw: Poelenburg Beach

Gepubliceerd op 2 augustus 2021
Afbeelding

Recreëren midden in Poelenburg. Dat is Poelenburg Beach! Een tijdelijk stadsstrandje waar bewoners kunnen relaxen en spelen. Zo zijn er ligbedden, een foodtruck en speeltoestellen te vinden. Veel bewoners uit Poelenburg en Peldersveld gaven in een enquête aan dat ze behoefte hebben aan zo’n stadsstrand. Poelenburg Beach gaat naar verwachting in het weekend van 20 augustus open. Goed om te weten: je kunt er niet zwemmen.

Onlangs hebben we bewoners uit Poelenburg en Peldersveld gevraagd hoe zij de toekomst zien van het wonen in deze wijken. Veel mensen willen meer groen en meer recreatiemogelijkheden. Dat was voor de gemeente de aanleiding om aan de straat Poelenburg een klein gebiedje een tijdelijke bestemming te geven: een stadsstrand. Zo benut Poelenburg Beach ook meteen de groene ruimte in de wijk. Poelenburg Beach is er drie maanden en moet helpen het imago van de wijk te verbeteren.

Wie zijn er betrokken bij dit project?

Poelenburg Beach is een project van een aantal partners van het 'Pact Poelenburg Peldersveld'. Zoals woningbouwcorporatie Rochdale en de gemeente Zaanstad. Maar er zijn nog veel andere organisaties bij betrokken: creatieve broedplaats De Hoog, cultureel poppodium Fluxus en diverse vrijwilligersorganisaties.

Help je mee?

Poelenburg Beach kun je vinden aan de straat Poelenburg in Zaandam Zuid. Op dit moment werken we hard aan het stadsstrand. Wil jij helpen om er een succes van te maken? En ben je bekend met de wijk? Dat zijn we op zoek naar jou. Zaanstad zoekt vrijwilligers met enige persoonlijkheid die willen zorgen voor het beheer en de veiligheid van het terrein, de speeltoestellen en de foodtruck.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl