Wat is het Pact Poelenburg Peldersveld?

Alle bewoners in Poelenburg en Peldersveld verdienen een fijne toekomst. Daarom hebben in 2020 meer dan twintig partijen het ‘PACT Poelenburg Peldersveld 2020-2040’ ondertekend. Hierin staan de concrete resultaten die nodig zijn om van Poelenburg-Peldersveld een nog fijnere plek te maken om te wonen en op te groeien. De partners werken samen met bewoners en organisaties uit de wijk om de doelen te bereiken.

PACT 2020-2040

In het PACT 2020-2040 staan de afspraken die gemaakt zijn door de verschillende partners. De komende jaren gaan ondernemers en maatschappelijke organisaties zoals scholen en woningbouwcorporaties nog meer samenwerken met bewoners uit de wijk. Zo investeren we om het leven in deze wijken aangenamer te maken.

Meer verschillende woningen voor veel verschillende mensen bijvoorbeeld. Maar er wordt ook gewerkt aan meer activiteiten in de wijk, meer groen en een breder winkelaanbod. En dat allemaal met het oog op de bewoners en hun kinderen: dat zij opgroeien op een plek waar je evenveel kansen krijgt als ergens anders.

De belangrijkste thema’s daarbij zijn: Jeugd, Armoede & Participatie en Fijn en Veilig Wonen.

Jeugd

We willen dat jongeren in Poelenburg en Peldersveld net zoveel kansen hebben op een goede ontwikkeling als jongeren in andere delen van Zaanstad.

Lees meer

Armoede en participatie

Het is belangrijk dat iedereen in Poelenburg en Peldersveld aansluiting vindt bij de samenleving door te werken of op een andere manier mee te doen.

Lees meer

Fijn en veilig wonen

We willen dat Poelenburg en Peldersveld wijken zijn waar je fijn, gezond en veilig woont, werkt en verblijft.

Lees meerDownloads

Vind hier de belangrijke documenten die te maken hebben met het Pact 2020-2040 Poelenburg Peldersveld.

Bekijk alle downloads

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl